Als de kans bestaat dat je nieuw bent met pony’s en paardrijden, kan de mogelijkheid om een ​​pony echt voor te bereiden behoorlijk eng lijken. Pony’s zijn enorm, hebben eigen hersens en kunnen soms volkomen ongebruikelijk lijken. Als u echter graag de moeite wilt nemen om erachter te komen hoe pony’s denken en handelen, kunt u uw pony op tal van problemen voorbereiden op een manier die goed is voor u en de pony. De enige waarschuwing die ik hier zal geven, is dat er een aantal sociale kwesties zijn die inzicht en het vermogen vergen om door te werken, maar de beste manier om die ervaring op te doen, is door gematigd te beginnen, door dingen te beginnen en consequent te weten over uw pony en wat hij laat het je weten.

Begin door te kijken

Als de kans bestaat dat u nieuw bent bij het voorbereiden van paarden, is de eerste stap om te beginnen met het kijken naar pony’s in het veld en terwijl anderen ermee werken. Gewend raken aan het doorlezen van de taal van de pony, ik snap de betekenis niet wanneer de pony zijn staart wast, of wanneer hij zijn hoofd opheft en zijn oren fixeert? Uitzoeken hoe je de non-verbale communicatie van de pony kunt waarnemen en ontcijferen, is het belangrijkste onderdeel van het vruchtbaar zijn bij het voorbereiden en, des te kritischer, jezelf beschermen. Je moet weten wanneer de pony niet focust en wakker moet worden, of wanneer de pony te hard wordt geduwd en beschermend begint te worden door zich klaar te maken om te trappen of te kauwen. Is de pony ongehoorzaam en krachtig, of zou hij zeggen dat hij gewoon doodsbang is? Ik kan het niet genoeg zeggen? Het doornemen van de pony is de manier om je voor te bereiden en de manier om niet gewond te raken tijdens de voorbereidingstijd. Je kunt er niet achter komen hoe je een pony moet bekijken door foto’s te bekijken of boeken te begrijpen, je moet eropuit gaan en echte pony’s observeren en weten wat ze doen en voelen. Je moet in de bovenkant van de pony komen. Dit is een expertise die een leven lang duurt, maar begin nu en je zult versteld staan ​​hoe snel je dingen begint te krijgen.

Bouten en moeren van Training

Er zijn twee verschillende manieren om je voor te bereiden, en dit geldt voor pony’s, maar ook voor onszelf. Je kunt je voorbereiden met bemoedigende feedback, dus de pony is op jacht naar een prijs. Of aan de andere kant kun je je voorbereiden met negatieve steun, zodat de pony probeert zich ergens van te onthouden. De meeste geweldige ponyvoorbereiding omvat een combinatie van de twee. Voedsel kan worden gebruikt voor opbeurende feedback, maar voor pony’s kunnen rust, troost en welzijn ook positieve versterkers zijn. Dit is de plek waar je een relatie hebt en een associatie met de pony die je aan het voorbereiden bent, zal de voorbereiding eenvoudiger en krachtiger maken. Een relatie kan in wezen betekenen dat de pony je in vertrouwen neemt, omdat je betrouwbaar handelt en de pony je als een vriend kan beschouwen, niet als iemand die je moet vrezen.

Pony’s ontdekken hoe ze moeten reageren op aanwijzingen, ongeveer hetzelfde als hoektanden en zelfs individuen. De meeste ruiters, bijvoorbeeld, wanneer ze de pony nodig hebben om vooruit te duwen, drukken met hun onderbenen. Dit is een signaal, de voorbereide pony zal reageren door vooruit te duwen. Een teken kan van alles zijn, het fysieke gewicht van onze hiel of hand, een uitgedrukt woord, of een niet-fysiek gewicht dat met onze ogen wordt aangebracht en non-verbale communicatie. Het teken zelf maakt echt geen verschil, zolang het maar voorspelbaar is. De meeste ruiters gebruiken een soort gewicht, ongeacht of ze fysiek of niet-fysiek zijn. Dus je past het signaal toe, de pony begint te bewegen om de juiste reactie te vinden om het gewicht kwijt te raken. Op het moment dat hij het juiste antwoord vindt, ontladen we het gewicht en geven we hem een ​​prijs, die kan bestaan ​​uit tikken en toejuichen of een voedselbeloning, indien nodig. We wijzen bijvoorbeeld het halstertouw en de neus van de pony naar de aanhanger en tikken hem met een stok op de staart, dit zijn twee signalen die hem vragen om vooruit te duwen. Hij kan heen en weer kronkelen of achteruit bewegen, maar zal onvermijdelijk naar voren stappen. Dit is de reactie die we nodig hadden, dus we laten snel het gewicht vallen en herkennen hem. De bijval is opbeurende feedback, waarover we in de vorige passage hebben gesproken. Je moet de pony ook een rustperiode geven, ongeacht of het kort is, nadat hij een lastig voorbereidingsidee heeft gekregen, om het gedrag extra op te zetten.

Het soort voorbereiding dat je moet waarnemen en vermijden, is de plaats waar de pony uitsluitend wordt aangespoord om een ​​specifieke methode uit te voeren om uit de buurt van kwelling te blijven. Dit kan zijn dat hij snel vooruit gaat omdat hij zich realiseert dat hij stekels in zijn zij zal krijgen of een zweep als hij dat niet doet. Hoewel het moeilijk te herkennen is, kunnen pony’s die uitsluitend door pijn zijn voorbereid, aangenaam doorgaan, hoewel ze intellectueel gesloten zijn en weinig karakter, interesse of genegenheid tonen. Je pony moet de voorbereiding waarderen, net zoals de hond van het gezin overeind springt als de ketting wordt uitgetrokken.

Gedragingen vormen

Praktijken zullen niet onberispelijk plaatsvinden bij de eerste doorloop. Het voorbereiden van een pony om een ​​specifieke route te volgen of om een ​​bepaalde ontwikkeling uit te voeren, kost tijd en de beweging moet worden gevormd totdat deze op dezelfde manier wordt uitgevoerd als je hem nodig hebt. Wanneer bijvoorbeeld een pony wordt voorbereid om een ​​vliegende lijnwissel uit te voeren, begint de berijder normaal met het verzoek aan de pony om een ​​basislijnwissel uit te voeren met mogelijk 10 rennen. Dit wordt van meet af aan vergoed, en na enige tijd blijkt de mentor explicieter te zijn en vraagt ​​hij steeds minder jog-ventures totdat de pony uiteindelijk gewoon een vliegende verandering speelt zonder de extra avances. Het is duidelijk dat er een aantal verschillende vaardigheden zijn die de pony heeft verworven om deze vliegende verandering uit te voeren, maar de fundamentele regel is het equivalent: de mentor geeft vorm aan de ontwikkeling zoals hij zou willen. Een ander model zou een pony kunnen corrigeren die opdringerig op de grond ligt. De eerste stap is om de pony te vragen zijn schouders weg te bewegen. Vanaf het begin zal dit bestaan ​​uit fysiek gewicht op het halstertouw en met de hand van de mentor op de schouder. Op het moment dat de pony zijn schouders van de coach verwijdert, wordt hij beloond. Na een paar ontslagen zal de coach vragen dat de pony beweegt door simpelweg met het halstertouw te bewegen. Nogmaals, de pony zal worden gecompenseerd wanneer hij effectief reageert. Ten slotte zal de coach vragen dat de pony beweegt door alleen het gewicht toe te passen via non-verbale communicatie en de pony beweegt. In het geval dat de pony wordt benaderd om weg te gaan met non-verbale communicatie, alleen de eerste keer dat hij waarschijnlijk niet zal reageren, maar na de betrouwbare toename van de druk, realiseert hij zich welk gedrag normaal is, zoekt hij uit hoe doe het des te effectiever en past zich dus productief aan zonder overmatige druk.

Is uw paard in de juiste gemoedstoestand om te trainen?

Om zich voor te bereiden om meeslepend te zijn, moet de pony in een fatsoenlijk perspectief staan. Als hij doodsbang of overstuur is, zal de voorbereiding niet ver komen. De beste voorbereiding gebeurt als de pony stil, tevreden en nieuwsgierig is. Op het moment dat de pony uit deze uitdrukking komt, moet de mentor erachter komen hoe hij zijn overweging kan afleiden en samenbrengen. Als de pony vreselijk wordt door een voorbereidingsobject, bijvoorbeeld een zweep of stok, ga dan lekker chillen en investeer wat energie in het desensibiliseren totdat de pony weer los is. Als de onderbreking iets anders is (misschien rent er een andere pony in een weiland in de buurt), zoek dan naar een aanpak om de aandacht van de pony’s terug te krijgen. U kunt uw pony in beweging houden of basisactiviteiten aanvragen waarvan u zeker weet dat uw pony deze kan uitvoeren. In het geval dat iets dat je hebt gedaan de pony bang maakte, of als hij de kans krijgt dat hij verbijsterd raakt door de voorbereiding, stop dan en investeer wat energie om hem te schuren of gewoon comfortabel te wandelen tot hij tot rust komt en je kunt terugkeren naar de voorbereiding , te beginnen met een andere basisactiviteit waarbij veel vergoedingen worden gebruikt om de bijeenkomst weer leuk te maken. Probeer je tijd niet te verbranden door met een pony te werken die erg geduwd of energiek is. De pony heeft niet de mogelijkheid om je op je voorbereiding te concentreren en je zorgt ervoor dat je teleurgesteld raakt.